Tessta godt etablert i Nord-Norge

Tessta Connect jobber med en rekke store, nasjonale aktører og utfører prosjekter over hele landet. Vi har et eget avdelingskontor i Bodø som for tiden jobber med flere spennende prosjekter. Vi har tatt en prat med prosjektleder Wenche Berbyson i Bodø.

Store prosjekter i Nord-Norge

For tiden jobber Tessta utelukkende med Telenor-prosjekter i nord. Fiberutbygging og mer kapasitet på fibernettet står på planen i både Harstad, Narvik og Mo i Rana. 

- Vi har en graveentreprenør som er tilknyttet Tessta som forflytter seg etter våre prosjekter i Nord-Norge. På montørsiden har jeg et team med montører til disposisjon som reiser opp og arbeider turnus. Jobben min er da å planlegge for kontinuerlig fremdrift og koordinere graving og montering, forteller Berbyson.

Hvilke utfordringer møter fiberutbygging i Nord-Norge?

- Anleggsesongen er kortere i nord enn i Sør-Norge. Å planlegge graving etter oktober i Nord-Norge er som russisk rulett, da tele i bakken kan komme allerede i slutten av september. Vi er derfor nøye på å ikke planlegge  graving etter 31. oktober, sier Berbyson.

Hvis det kommer snøfall, kan det brøytes bort og gravingen kan fortsette. Kommer det tele før gravingen er ferdig, kan det medføre tinekostnader. De gangene man trenger å opprettholde drift gjennom vinteren kan Tessta benytte HeatWorks til å tine bakken. Dette hvis ekstra kostnad aksepteres av oppdragsgiver. 

Arbeidshverdagen i Tessta, avdeling Bodø

Prosjektleder Berbyson trives kjempegodt i Tessta-familien. Selskapet har en passende størrelse, slik at avgjørelser kan tas raskt og det er en fin dynamikk. 

Berbyson har bakgrunn fra Canal Digital og Telenor, og har derfor et stort nettverk i bransjen både i nord og sørover. Hun forteller om erfaring fra salg, marked, økonomi, prosjektering og utbygging. I tidligere stillinger har hun selv vært “ute i grøfta” og kan relatere til utfordringene montørene og graveentreprenørene kan møte på.

- Jeg får brukt kompetansen og kvalitetene mine godt i jobben, og gleder meg hver dag til å gå på jobb. Det kan være mye arbeid til tider, men det er samtidig veldig artig å fullføre leveranser og få ting gjort. 

En typisk arbeidsuke består av forskjellig typer arbeid. Kvalitetskontroller er viktig i Tessta. Berbyson sjekker sitt system for nye kvalitetsundersøkelser som har kommet inn fra kontrollører hos både egne folk og underleverandører, og registrerer dette inn til Tessta Connect. Må noe følges opp, tar hun tak i det med en gang.

Regnskap og koordinering av prosjekter tar mye tid. 

- Når noe stopper opp må det analyseres. Hva kan vi gjøre, kan vi legge om noe for å utnytte tiden best mulig? Jeg tar meg av alt det administrative, slik at de som produserer kan fokusere på det de skal, forteller Berbyson.

Ser frem til å bli en større del av fellesskapet

Hun er innom de fleste prosjektene i nord når det er befaring, prosjektmøter, møter med kommune eller lignende. En tur på tre timer er ikke lenge for prosjektlederen. I disse tider har møtene foregått med to meter avstand og munnbind.

- Jeg er ganske stasjonær, selv om jeg er noe på befaring her i nord. Jeg har telefon og PC og den kontakten med omverden jeg trenger, men jeg gleder meg til pandemien er over og at jeg kan få noen flere arbeidsdager i Lørenskog. Jeg har enda ikke møtt alle mine kollegaer ansikt til ansikt enda, kun elektronisk. Jeg ser frem til å bli en større del av fellesskapet etter korona, så de kan se meg mer som en person og ikke bare en som maser på mail, ler Berbyson.

Kontakt

22 82 08 70
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Adresse

Postboks 50, 1477 Fjellhamar
Fjellhamarveien 38, 1472 Fjellhamar

Følg oss


Organisasjonsnummer NO 991 386 343 | Personvern