Samarbeid med NAV for målrettet rekruttering av unge

Tessta Connect har siden 2019 hatt et samarbeid med NAV Lørenskog for å rekruttere unge gutter og jenter til montørfaget. Samarbeidet startet med at Tessta Connect hadde et ønske om å gi unge, skoleleie personer en sjanse og hjelpe de inn på arbeidsmarkedet. Nå rekrutteres en til fire personer til selskapet hvert år.

Bakgrunnen for samarbeidet

Ideen til samarbeidet kom etter mye skriving i media om jenter og gutter som faller ut av skole og samfunn i ung alder. Dette er ungdommer som ikke føler mestring på skolen og i teori, men likevel er kreative og flinke i praktisk arbeid. Tessta Connect vil gjerne gi disse en sjanse i arbeidsmarkedet og tok derfor kontakt med NAV Lørenskog for å få til et samarbeid.

Siden den gang har det vært et fruktbart og gjensidig godt samarbeid som har fått flere unge ut i arbeidslivet. NAV Lørenskog har gitt god research og bidratt med god oppfølging underveis. 

Vårt opplæringskontor OTDE på Sørumsand bidrar med etterutdanning og voksenopplæring for de som ønsker å ta fagbrev. Her bidrar vi med opplæring av både elever og lærere og gir de en innføring i hva vi som bedrift driver med. På denne måten får elevene et innsyn i hvordan arbeidslivet er før de tar sitt yrkesvalg eller går opp til fagprøve i Telekomfaget.

Tilpasset opplæring

Tessta Connect er positivt innstilt til alle mennesker og ønsker å gi alle en sjanse til å komme inn i arbeidslivet. Alle som blir rekruttert blir gitt grundig opplæring gjennom vårt egetTessta Academy. De vil også få sin egen mentor som vil følge de tett opp. Vi vet at alle mennesker er forskjellige og lærer ulikt, og vil derfor gi tilpasset opplæring og oppfølging til hver enkelt.

Når man begynner i firmaet, vil man først og fremst bli gitt opplæring i rutiner og HMS. Deretter vil man begynne med feltarbeid som monteringsarbeid, festing av kabler, installering av sluttbrukerutstyr og gravearbeid. 

academynav logo

Langsiktig investering

Tessta Connect håper at vi kan lede skoleleie ungdommer i riktig retning ved å gi de sjansen i arbeidslivet og muligheten til å kjenne på mestringsfølelse når de behersker de oppgavene de blir satt til.

Tessta Connect ser på det som en langsiktig investering å satse på unge kandidater. Ved å gi de den opplæringen og oppfølgingen de trenger for å bli stabile arbeidstakere håper vi at det vil føre til et lengre samarbeid og at de unge ønsker å jobbe hos oss lenge.

Kontakt

22 82 08 70
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Adresse

Postboks 50, 1477 Fjellhamar
Fjellhamarveien 38, 1472 Fjellhamar

Følg oss


Organisasjonsnummer NO 991 386 343 | Personvern