Hvordan er det å være lærling i Tessta?

Tessta har tatt i mot lærlinger siden 2011, noe som har vært en stor suksess. Som lærling i Tessta får man skreddersydd oppfølging og prøvd seg på mange ulike arbeidsoppgaver. Tessta Connect legger mye jobb i rekrutteringsprosessen, også for lærlinger - for å sikre at forholdene ligger til rette for vellykkede arbeidsforhold. Målsetningen ved rekruttering av lærlinger er alltid å ansette montører som skal gjennom en læreperiode - ikke lærlinger som skal være hos oss en tidsbestemt periode. 

Tydelig forventningsavklaring fra begge parter, mentorprogram og Tessta Academy er verktøyene som gjør dette til suksess. 

Godt arbeidsmiljø

Even Ekre startet som lærling i august 2020 og har dermed 1,5 år igjen av lærlingtiden. I løpet av videregående skole var Ekre på utplassering hos Tessta tre ganger og kjente derfor til firmaet godt fra før av. Han trivdes såpass godt der at han på siste utplassering spurte om å få en lærlingplass. 

- Det var veldig spennende å komme inn som ny og ung i arbeidsmiljøet i Tessta. Jeg følte meg godt tatt i mot, og det hjelper veldig godt å komme overens med kollegaene. Da blir det en bra arbeidsdag, forteller Ekre entusiastisk. 

Bratt læringskurve

Han kan fortelle om en bratt læringskurve siden han startet i firmaet. I starten av lærlingtiden var han fast med en kollega ute på oppdrag for å observere og se hvordan han jobbet, i tillegg til at han fikk hjelpe til der det trengtes. Ekre sier at han på denne måten plukka opp mye kunnskap ganske kjapt. 

- Jeg liker å lære og utvikle meg, og allerede etter et halvt år fikk jeg ta mye selvstendig ansvar i jobben som teknisk montør.

Mye tillit og ansvar

Morten Stave begynte som lærling i Tessta mai 2017 og jobber i dag fast i bedriften med omleggingsprosjekter. Han forteller også om en lærlingtid med bratt læringskurve hvor han raskt fikk tillit og mye ansvar sammen med opplæringen. Stave forteller at Tessta er flink til å tilpasse seg deg som lærling, og gir deg et fleksibelt og skreddersydd program.

- Det beste med å være lærling i Tessta er frihet, ansvar og tillit. For min del har det vært veldig fint å kunne påvirke arbeidshverdagen selv og være med å bestemme tempo for utviklingen. Det er fint å få ansvar og tilliten til å kunne gjøre ting selv under trygge opplæringsrammer, sier Stave.

Får bred erfaring

I løpet av lærlingtiden i Tessta får man prøvd seg på mange ulike jobber, slik at lærlingene etterhvert kan finne ut hva slags arbeidsoppgaver de liker best og hva de kunne tenke seg å jobbe mer med videre. I tillegg får man se hvordan andre jobber og får en forståelse for de ulike oppgavene og hvordan det henger sammen. 

Jan Lunna jobber som seniorplanlegger i Tessta og har 40 års erfaring i bransjen. Det er han som har ansvaret for oppfølgingen av lærlingene, og sørger for at de er innom alle fagområdene som forventes at de skal i løpet av læringtiden.

En skreddersydd lærlingtid

I likhet med de to lærlingene forteller han også om et skreddersydd opplegg og en høy grad av fleksibilitet som lærling i Tessta. Noen av lærlingene de tar inn er enda ikke ferdig med skolen. De er da lærlinger samtidig som de fullfører skolen på deltid. 

- Dette gir folk en mulighet til å komme seg gjennom skolen samtidig som de lærer faget i praksis, forklarer den erfarne seniorplanleggeren. 

Lærlingene får tilpasset oppfølging underveis. Hvis de uttrykker ønske om mer ansvar vil de få det, men alle vil få tett opplæring og oppfølging for å sikre at de er innom alle modulene og bredden i faget. Dette gjør Tessta løpende vurderinger på. De som trenger mer utfordring enn hva et vanlig lærlingløp gir, vil få det. Dette gir en god faglig læringskurve.

Lærlingløp og Tessta Academy hånd i hånd

For Tessta er det viktig med faglig påfyll for alle ansatte, ikke bare lærlinger, da det skjer nye ting i faget nesten månedlig. Derfor har firmaet startet sitt eget interne utdanningsprogram Tessta Academy. Les mer om dette her

Lunna forteller at de jobber med å få en felles årlig fagdag som alle kan være med på. Tessta jobber innen mange ulike fagområder og det er viktig at alle har innsikt i de ulike. Målet er at lærlingløpet og Tessta Academy skal gå hånd i hånd.

Hvorfor bli lærling i Tessta

Tessta er en trygg arbeidsplass med et trygt faglig miljø og gode muligheter for utvikling.

-  Tessta har alltid vært et godt sosialt miljø for de ansatte. Det legges opp til arrangementer felles for alle minst to ganger i året. Vi har sosiale plattformer på internett hvor vi holder kontakt, og vi har et godt og trygt miljø mellom de ansatte, forteller Lunna.

Tessta ønsker å ta i mot lærlinger som er interessert i hva vi som selskap jobber med og har som ambisjon å utvikle seg i faget. Ønsker du å bli lærling i Tessta? Ta kontakt med oss her.

Kontakt

22 82 08 70
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Adresse

Postboks 50, 1477 Fjellhamar
Fjellhamarveien 38, 1472 Fjellhamar

Følg oss


Organisasjonsnummer NO 991 386 343 | Personvern