Digitalisering av HMS-arbeid

Helse, miljø og sikkerhet er et høyt prioritert fagområde i Tessta Connect. HMS-tiltak gjennomføres både inne og ute - for en tryggere, sikrere og hyggeligere arbeidsplass.

Alle virksomheter er pålagt å jobbe systematisk med HMS-arbeid. Arbeidet skal være organisert og det skal kunne dokumenteres. 

Digitalt system gir gode resultater

De siste årene har Tessta økt fokuset på HMS og satt det i et digitalt system. Vi har utviklet vår egen HMS-håndbok i intranettet Microsoft Sharepoint, og vi har nedsatt et Arbeidsmiljøutvalg som møtes kvartalsvis. Her ser vi på statistikk, gjennomførte tiltak, forbedringspotensiale og setter i gang nye tiltak. I tillegg har vi selvsagt retningslinjer og datablader, samt årlige nedfiringskurs med interne kursholdere. 

En overgang til digitalt system har gjort det raskere og enklere å opprette og sende inn rapporter, sikker jobbanalyse, rapportere nestenulykker og lignende. Med det har det blitt en større del av arbeidsdagen til montørene, og det blir oftere levert inn enn tidligere.

- Gjennom det nye, digitale systemet har det kommet inn noen rapporter om ting vi tidligere kanskje ikke har tenkt på. Det er veldig bra, siden vi da hele tiden kan finne nye områder å forbedre oss på, sier verneombud Lars Skogstad.

To verneombud

Tessta har to verneombud med forskjellige arbeidsområder. Den ene har fokus på de som jobber i feltet, den andre har fokus på kontoret og det administrative. Montørene kan direkte påvirke HMS-tiltak, noe som gir effekt. Det engasjerer og forbedringene er synlig i hverdagen.

Alle ansatte har tilgang på synlighetstøy når de skal jobbe langs vei, samt riktig og oppdatert verneutstyr, sikre sko og sikkerhetsutstyr. 

HMS er viktig

HMS er viktig både for trivselen på arbeidsplassen, men også opp mot kunder. Det er viktig å være oppdatert på dette som leverandør og våre kunder stiller naturlig nok store forventninger til oss når det kommer til HMS.

- Vi forbedrer oss for hvert år som går. Det digitale systemet sørger for at all dokumentasjon blir levert. Det vil også inngå i vårt arbeid som Miljøfyrtårnbedrift, hvor vi har tatt det inn som en egen modul i ledelsessystemet. Det er helt klart at dette er fremtiden for en trygg arbeidsplass, avslutter Skogstad.

Kontakt

22 82 08 70
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Adresse

Postboks 50, 1477 Fjellhamar
Fjellhamarveien 38, 1472 Fjellhamar

Følg oss


Organisasjonsnummer NO 991 386 343 | Personvern